Kleurenexplosies Peter Faber te zien bij Mariartho in Velserbroek

Peter Faber tussen zijn kleurexplosies.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Velserbroek

Peter Faber is sinds 2019 naast acteur ook kunstenaar. In zijn atelier in de Amsterdamse Baarsjes schildert hij kleurenexplosies. Vanaf 11 september is zijn werk te zien bij Mariartho in Velserbroek.

Faber werkt het liefst met acrylverf op canvas. Als het maar even kan, is hij te vinden in zijn kleurrijke atelier. Volgens Faber: ’Mijn fruitstalletje met vitaminepillen’. Zijn schilderijen zijn bijzonder kleurrijk en vrolijk met uiteenlopende thema’s. Alles in zijn werk heeft een betekenis. Elke kleur, maar ook de dieren en symbolen in zijn werken. Bijvoorbeeld het slakje dat staat voor ’Take it easy, doe het rustig aan’. De opbrengst van zijn kunstwerken gaat volledig naar de Peter Faber Stichting.

De ideële stichting is in 2008 door Faber opgericht. Met als missie om iedereen ongeacht afkomst, achterstand of beperking de switch te laten maken van destructieve naar creatieve energie. Er wordt door de stichting voor verschillende doelgroepen creatieve projecten op maat ontwikkeld en uitgevoerd met als motto: ’Ik kan ’t, ik wil ’t, ik doe ’t, NU!’ De Peter Faber Stichting heeft de ANBI-status.

De eerste doelgroep waar de stichting zich op richt zijn risicojongeren en (ex-)gedetineerden in de leeftijd van 16 tot en met 40. Daarnaast is er een speciaal project ontwikkeld, het EPJO (misdaadpreventie in de dop), dat zich richt op schoolkinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Expositie

Faber exposeert veertig van zijn kleurrijke en vrolijke werken bij Mariartho in Velserbroek. Mariartho is een mooie, ruime en strakke expositieruimte en eigendom van de beeldend kunstenaar Mariska Hofman. Naast de hal waar de werken van Faber te bewonderen zijn, is een hal waar de schilderijen van Hofman te zien zijn.

(Tekst gaat door onder de foto)

Mariska Hofman in haar atelier.© Foto aangeleverd

Hofman schildert met olieverf en acryl op linnen. Haar werk kenmerkt zich vooral door een persoonlijk kleurgebruik en bijzondere techniek. Een schilderij wordt laag over laag opgebouwd in een krachtig pointillisme, waarbij de onderlagen blijven meedoen in het kleurenspel. Veelal hebben haar werken een kosmische uitstraling.

Optredens

De opening van de expositie is op 11 september van 14 uur tot 17 uur. Faber gaat tijdens de opening verschillende optredens verzorgen. De toegang is gratis. Parkeren kan voor de deur.

De werken van de acteur/kunstenaar zijn tot en met 30 oktober elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur te bezichtigen. Begin oktober wordt een meet & greet met Faber gehouden bij Mariartho. Het atelier van Mariska Hofman is te vinden aan de Mandenmakerstraat 13-15 in Velserbroek.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen