Halsoverkop het water uit in Abbekerk. Op maandag is de technische storing bij buitenzwembad De Spetter dan écht verholpen

De Spetter is maandagmiddag ’gewoon’ weer open.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Abbekerk

Het was nog even spannend, maar tot opluchting van vrijwilligers en bezoekers kon zwembad De Spetter maandagmiddag gewoon weer open.

Nadat er afgelopen zaterdag helemaal niet gezwommen kon worden in Abbekerk, hadden de gasten zondagmiddag om half vier halsoverkop het zwemwater aan de Essenlaan moeten verlaten. De storing aan de chloorpomp die ervoor gezorgd had dat de waardes niet meer aan de wettelijke eisen voldeden, bleek toch nog niet voldoende verholpen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De bezoekers druppelen maandag weer binnen bij De Spetter, waar ruim een dag niet gezwommen kon worden.© Foto Mediahuis

En dus zag het personeel van De Spetter zich genoodzaakt iedereen te vragen het water uit te gaan. Dit verliep volgens de aanwezige bestuursleden en vrijwilligers zonder enige wanklank. Terwijl het erg druk was in het zwembad waar dit jaar een grote nieuwe glijbaan geplaatst werd. Het briefje waarmee bij de kassa handmatig de bezoekersaantallen worden bijgehouden wijst uit dat er afgelopen zondag 460 mensen zijn komen zwemmen in het buitenbad.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Spetter in Abbekerk trekt op warme dagen ruim 400 bezoekers.© Foto Mediahuis

Maandag was het nog even spannend of De Spetter, waar ook op woensdag, donderdag en vrijdag ruim vierhonderd mensen verkoeling vonden, op het gebruikelijke tijdstip open kon gaan. Maar de opnieuw haperende techniek was op tijd hersteld. En dus druppelden vanaf twaalf uur de eerste bezoekers weer binnen.

Lees ook: Zwembad De Spetter haalt 25.000 euro op voor nieuwe glijbaan ’met drie bochten’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen