Bingoën met ’De Veerkampjes’ en Mart Hoogkamer op het podium. De Visbuurtfeesten gaan van start

Mart Hoogkamer treedt zondagmiddag op tijdens de Visbuurtfeesten.© Archieffoto ANP

Hans Brandsma
Den Helder

Mart Hoogkamer en Corry Konings staan op het podium, Ton en Hanny Veerkamp leiden de bingo en de verlichte bootjes varen in de late uurtjes door de Bassingracht. Tussen dinsdag en zondag staan in Den Helder de Visbuurtfeesten weer op de rol.

De organisatoren Francis en Cees Jongbloed hebben samen met een aantal buurtgenoten flink hun best gedaan om een aansprekend programma te verzorgen. De feestweek wordt dinsdagavond in het bijzijn van burgemeester Jan de Boer geopend met een optreden van Patrick Bouquet.

Lees ook: Helderse Visbuurtfeesten zijn terug van weggeweest

Woensdag om 12.00 uur trekt vanaf de Maranathakerk aan de Vijzelstraat de brassband door de straten van de Visbuurt, waarna een uurtje later de kinderspelen beginnen en de dagelijks terugkerende kermis van start gaat. Vanaf 20.00 uur begint de Bingo onder leiding van’De Veerkampjes’, die ooit furore maakten met hun eigen realitysoap. Zanger Mick Harren is de artiest van de avond.

Gondelvaart

Ook de Gondelvaart is terug van weggeweest. Vanaf 22.00 uur vaart de sliert verlichte bootjes donderdag door de Bassingracht om te eindigen bij café De Bierbron. Daarvoor is er ruimschoots aandacht voor de jeugd met vanaf 11.00 uur straattekenen, een eendenrace (vanaf 14.00) en een optreden van de band Crossfire die om 20.00 op het podium staat.

De viswedstrijd begint vrijdag om 13.00 uur, waarna de volwassenen vanaf 14.00 kunnen deelnemen aan de Steekwagenrace ter hoogte van de Jan in ’t Veltstraat 138. Tussen 20.00 en 24.00 treden Peter Beense, Jeffrey Kuipers, Stefan Storm en John West op in de Visbuurt.

Danny de Munk

Zaterdag 20 augustus staat tussen 14.00 en 17.00 uur in het teken van de Schuimparty. Vanaf 20.00 uur beklimmen René Karst, Corry Konings, Kees Haak en Danny de Munk het podium.

Het slotakkoord van de Visbuurtfeesten is zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur met optredens van Richelle, Mart Hoogkamer en een verrassingsact.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.