Eigenaar reuzenrad ziet Hoorn als ’top kermis’

Sebastiaan Lamberink bij zijn reuzenrad: ,,Hoorn is voor ons een hele fijne stad.”© Foto Mediahuis

Martin Menger
Hoorn

Sebastiaan Lamberink, eigenaar van het reuzenrad op de Hoornse kermis, is een tevreden man. ,,We hebben eindelijk een echte leuke kermis gedraaid.”

Liefst 40 meter hoog, voorzien van acht elektromotoren die het geheel aan het draaien brengen: ziehier het eigen ontwerp - en fabricaat - van de familie Lamberink uit Overschild.

,,Wij zitten al 35 jaar in deze tak van sport”, lacht Sebastiaan op deze laatste dag van de Hoornse kermis. ,,Vorig jaar stonden we met ons vorige reuzenrad nog op het Pelmolenpad. Een prima plek daar niet van, maar wij hebben als exploitanten veel liever de binnenstad.”

Intussen is dus de vorige attractie verkocht. Daarop heeft de firma Lamberink een nieuwe, modernere versie gemaakt. Uiteraard voorzien van een Duits keurmerk, zodat je ook in heel Europa met deze attractie mag verschijnen. ,,Deze hebben we zelf gemaakt”, klinkt het trots.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit jaar was al het hete weer ten spijt de kermis een prettige periode voor de exploitanten. ,,Wij hebben in ieder geval een top kermis gedraaid”, meldt Lamberink tevreden. ,,Alle collega’s zijn ook dik tevreden. Komt bij dat Hoorn ook echt een leuke kermis is. Ze werken hier met een goed ingespeeld team, dat een hoop problemen weet te voorkomen of kan oplossen. Zo zie ik dat graag.”

Rest de harde werkers nog de uitdaging om de torenhoge attractie weer af te breken, want komende week wacht een groot festival in Tilburg. Sebastiaan doet de klus met acht man personeel, drie eigen vrachtwagens en een eigen hoogwerker. ,,We beginnen eind van de middag al en dat gaat tot ’s avonds laat door”, voorspelt hij. ,,Als alles meezit, rijden we hier pas dinsdag eind van de middag weg.”

Lees ook: Hoorn houdt ondanks wegvallen vuurwerk ton over van pacht kermisexploitanten, net als in andere jaren

Lees ook: Kermis Hoorn was top! Tot donderdag de hitte kwam

Lees ook: Bezoekers familiedag kermis Hoorn voorbereid op pad: ’Bovenin het reuzenrad staat een lekker windje’

Lees ook: Bewoners Westerhaven rollen over Hoornse kermis en hebben dag van hun leven

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen