Opnieuw druk op stranden op tropische zondag

ANP
Zandvoort

Vanwege de hitte is het zondag aan de kust opnieuw enorm druk. Alle parkeerplekken in Zandvoort, Noordwijk en Scheveningen zijn vol. Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland zijn er ondanks de drukte geen calamiteiten. „We zien vooral veel mensen die genieten van een mooie stranddag.”

De reddingsbrigades hebben het wel druk, met name met preventief werk en „klein leed”, zoals kleine verwondingen of kindjes die zoek raken. „We lopen op het strand, staan op de uitkijk en waarschuwen mensen dat ze niet te ver de zee in moeten gaan”, aldus de woordvoerder. De hele week is de zee al gevaarlijk vanwege de oostenwind, waardoor er een sterkere stroming richting zee is. Ook zijn er door de aflandige wind veel kwallen. „Het is te verwachten dat mensen daar af en toe een prikje van krijgen.”

De gemeente Den Haag meldt rond 14.30 uur dat het strand van Scheveningen alleen nog te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer, omdat alle parkeerplekken vol zitten. Ook in Zandvoort zijn er geen parkeerplaatsen meer, aldus de ANWB. „Verkeerd geparkeerde auto’s worden weggesleept! Kom bij voorkeur met het ov of op de fiets”, zo wordt er gewaarschuwd. In Noordwijk was het om 10.30 uur al niet meer mogelijk om te parkeren. „Vandaag opnieuw veel vroege vogels op de Noordwijkse stranden”, meldde de gemeente.

Zondag is het de vijfde tropische dag op rij van de hittegolf die aan de gang is, en de warmste 14 augustus sinds het begin van de temperatuurmetingen in 1901, aldus weerbureau Weer.nl. Het kwik in De Bilt liep om 11.50 uur op naar 29,0 graden. Het oude dagrecord was 28,7 graden in 1973.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen