FC Volendam buigt voor effectiever NEC

Derry John Murkin wordt achtervolgd door Oussama Tannane van NEC.© Foto ANP/Gerrit van Keulen

Richard Walraven
Volendam

De hernieuwde kennismaking met de eredivisie is geen feestje geworden in Volendam. De ploeg van trainer Wim Jonk verloor de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau met 1-4 van NEC, dat vooral effectiever was dan de thuisclub.

Lees ook: ’Ik schrik hier niet van’, zegt Henk Veerman na de 1-4 nederlaag tegen NEC; FC Volendam ziet voldoende perspectief op beter

Precies zes minuten kon FC Volendam genieten van de eerste voorsprong. Al na elf minuten rondde Daryl van Mieghem een prachtige dieptepass van Benaïsa Benamar af. Maar lang duurde het eerste feestje in de eredivisie niet voor Volendam. Matig verdedigen van de thuisploeg werd al snel twee keer hard afgestraft door Tavsan en Tannane.

(Tekst gaat door onder de foto)

Daryl van Mieghem: doelpunt.© Foto ANP

Het betekende dat Volendam net als een week eerder in Groningen op zoek moest naar de gelijkmaker. Met name Robert Mühren (kopbal op de lat) en de goed ingevallen Ibrahim el Kadiri waren dichtbij, maar konden de weinig imponerende NEC-doelman Cillessen niet passeren.

Een kwartier voor tijd gooide NEC de westrijd in het slot. Duelund promoveerde een voorzet van Schöne met een fraaie kopbal tot doelpunt. In blessuretijd strooide Jordy Bruijn na een snelle counter nog wat extra zout in de Volendamse wonden.

Scoreverloop: 11. Van Mieghem 1-0, 17. Tavsan 1-1, 19. Tannane 1-2, 76. Duelund 1-3, 90. Bruijn 1-4.

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mirani, Van Duijl (59. Bilal Ould-Chikh), Murkin; Benamar (83. Walid Ould-Chikh), Mühren, Eiting; Van Mieghem, Veerman (59. Oristanio), Antonucci (36. El Kadiri).

NEC: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane (90+2. Baldursson), Proper; Tavsan (83. Cissoko), Marques (65 Bruijn), Duelund.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen