Energiebank Haarlemmermeer bereidt zich voor op drukke herfst

Vrijwilligers van de Energiebank Haarlemmermeer delen producten uit bij de Voedselbank.© Energiebank Haarlemmermeer

Hoofddorp

Nu de energieprijzen steeds meer uit de hand lopen, kan de Energiebank Haarlemmermeer zowel geld als vrijwilligers goed gebruiken.

,,We verwachten het in het najaar ontzettend druk te krijgen’’, zegt voorzitter Remco Pols van de vrijwilligersorganisatie.

De coaches van de Energiebank komen thuis bij mensen om ze te helpen hun energierekening naar beneden te krijgen. Daarvoor geven ze tips over slim omgaan met gas en stroom, en delen ze LED-lampen, tochtstrips, brievenbusborstels en dergelijke uit.

Om die producten te kunnen uitdelen, heeft de Energiebank geld nodig. ,,We zouden het bijvoorbeeld ontzettend op prijs stellen als mensen een deel van hun energiekostencompensatie aan ons zouden willen geven’’, zegt Pols. De regering compenseert alle Nederlanders voor de gestegen energieprijzen, terwijl lang niet iedereen die steun werkelijk nodig heeft om rond te komen.

Fysieke hulp is ook erg gewenst. Het team Energiecoaches moet worden uitgebreid.

Remco Pols is in zijn werkzame leven regiomanager van woningcorporatie Ymere. ,,Daar zie ik ook dat een groeiende groep huurders het moeilijk heeft door de sterk gestegen energierekening.’’

Meer informatie staat op Energiebanknederland.nl, afdeling Haarlemmermeer.

Lees ook: Wat doe je als bijstandsmoeder met een ontplofte energierekening? | column

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen