Kindje opgesloten in Tesla in Hoorn: hulpdiensten slaan raam in

Hulpdiensten bij de Tesla in Hoorn.© Mizzle Media

Internetredactie
HOORN

Een jong jongetje is vrijdagochtend tijdens de hittegolf door de brandweer bevrijd uit een Tesla-auto, nadat deze op slot was gevallen op de ABC in Hoorn.

De hoogzwangere moeder liep na het parkeren om, om haar zoontje uit de auto te halen. Tijdens het omlopen ging de Tesla op slot, terwijl haar handtas nog in de hete auto lag. De handtas van de vrouw is een beveiligde handtas, waardoor de Tesla waarschijnlijk geen signaal van het toegangssysteem kreeg.

Langere tijd heeft de moeder geprobeerd om de Tesla open te krijgen, maar tevergeefs. Zelfs de leverancier van de auto kon of mocht de auto niet op afstand openen, omdat de eigenaar niet bij het voertuig was en in het buitenland is. Ook waren en geen reservesleutels beschikbaar.

Hulpdiensten slaan raam in

Uiteindelijk zijn enkele hulpdiensten, waaronder de brandweer, erbij gehaald om de kleine man uit de auto te halen. Ook de brandweer heeft geprobeerd de auto open te krijgen, maar moest uiteindelijk het raam van de auto inslaan. Het jongetje kon eindelijk uit de auto bevrijd worden en met zijn mama worden herenigd.

De brandweermensen hebben het tweetal meegenomen en hun brandweerauto laten zien. Al snel maakte de tranen plek voor een grote glimlach, helemaal nadat de brandweer een hele mooie beer voor de jongen had.

Het jongetje kreeg een beertje van de hulpverleners.© Mizzle Media

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen