Dagje vrij voor de mantelzorger? Respijtzorg via nieuwe website

Mantelzorgers willen er ook wel eens even tussenuit. Dat behoort tot de mogelijkheden met respijtzorg via de nieuwe website www.mantelzorgvrij.nl© Foto Mediahuis

Van onze verslaggever
Den Helder

Wanneer kan je zelf eens lekker een dagje weg, helemaal vrij van je steeds terugkerende mantelzorgtaken voor vader en moeder? Alleen als er een betrouwbare back-up is.

Deze week onthulde het Mantelzorgcentrum mantelzorgvrij.nl. Bij die gelegenheid in Pand Raak in Schagen ondertekenden de eerste respijtzorgpartijen ook een intentieverklaring.

Daarmee zijn de eerste stappen gezet om vraag en aanbod van respijtzorg - verlofdag(en) voor mantelzorgers - bijeen te brengen. Het platform waar alle vraag en aanbod van respijtzorg samenkomt, is de website mantelzorgvrij.nl. Aan de website wordt hard gewerkt om die in november gereed te hebben.

De respijtlocaties Warm Thuis, Respijthuis Alkmaar (Zorgcirkel), ’t Huis Lioba, Leeuwenhof en Ten Anker (Aristozorg) tekenden de intentieverklaring om de respijtlocaties beschikbaar te maken voor de website.

Via dit platform dienen mantelzorgers hun verzoek in om vrije tijd in te plannen. Respijtcoördinator bij het Mantelzorgcentrum, Marianne Weel, koppelt vervolgens mantelzorger en respijtvoorziening aan elkaar. De Nationale Zorgautoriteit is trouwens bezig met een plan om chronisch zieken een budget te geven, waaruit alle zorg kan worden geleverd, op basis van de behoefte van de cliënt.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.