Bestuurder kan niet voorkomen dat auto en caravan te water raken in Opperdoes

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 3
Internetredactie
OPPERDOES

Een gepensioneerd echtpaar kreeg vrijdagmiddag de nodige schrik toen hun auto en caravan te water raakte op de Kluiten in Opperdoes. De man probeerde nog om de auto te laten stoppen, maar belandde ook in het water.

Het bijzondere waterongeval gebeurde rond 12.50 uur. Het echtpaar kwam vanaf een uitrit en wilde een smalle weg opdraaien met hun auto met caravan. Omdat het erg smal was stapte de bestuurder uit om te kijken of alles paste.

Terwijl de man aan het kijken was, rolde de auto plots naar voren. De man stapte nog snel in om de auto te laten stoppen, maar kon niet voorkomen dat hij met auto en caravan te water raakte. Een berger heeft de auto met een spanband vastgemaakt aan een boom en daarna met behulp van een kraan de caravan losgekoppeld, waarna de caravan terug is geduwd op het terrein waar deze vandaan kwam.

(Tekst gaat door onder foto)

© GLOCALmedia

Vervolgens is de auto met een lier en behulp van de kraan uit de sloot getakeld. De auto bleek total-loss te zijn. Het echtpaar had net twee nachten overnacht in hun caravan in Opperdoes en zou vandaag doorrijden naar het noorden van het land.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen