Nog geen plannen, maar OPA nu al tegen elektrisch pontje Bierkade. Idee in ’bloedrood coalitieakkoord’ volgens oppositiefractie veel te duur

Het pontje Bierkade op weg naar het Schermereiland.© Mediahuis

Rob Bakker
Alkmaar

Niet dat er opheffingsplannen zijn, maar oppositiefractie OPA ziet toch aanleiding in het geweer te komen voor het voortbestaan van het gratis pontje Bierkade-Schermereiland, dat al meer dan zestig jaar bestaat.

De aanleiding tot alweer wat nieuwe kritische vragen aan het college van Alkmaar is de opmerking in het ’bloedrode coalitieakkoord’ dat onderzocht moet worden of de pont niet elektrisch kan varen. Raadsleden Gino Zucotti en Victor Kloos menen begrepen te hebben dat dit idee prioriteit krijgt van het in mei aangetreden college.

Scheepswerven

OPA zegt veel contact met scheepswerven te hebben. Op grond daarvan komen Zucotti en Kloos tot de slotsom dat het ombouwen van boot naar een elektrische boot een dure grap wordt, veel duurder dan de huidige situatie.

Ook op het Schermereiland zou er onrust zijn ontstaan over de plannen van het nieuwe college. Daarom wil OPA dat het college zich uitspreekt voor het voortbestaan van het pontje, ’gratis en met minimaal dezelfde dienstregeling’. En mocht er toch een elektrisch pontje gaan varen, dan moet het college maar vertellen hoe de extra kosten in de begroting gedekt kunnen worden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.