Gemengde estafetteploeg met beste tijd naar finale wisselslag

Kira Toussaint (archiefbeeld).© Foto: ANP/Koen van Weel

ANP
Assendelft

De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft zich bij de EK in Rome overtuigend voor de finale geplaatst. Kira Toussaint (uit Assendelft), Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Tessa Giele zwommen de beste tijd (3.46,64). Ze waren een halve seconde sneller dan Duitsland. Polen liet de derde tijd noteren en was bijna anderhalve seconde langzamer. De finale staat voor vrijdagavond 19.40 uur op het programma.

De Nederlandse estafettezwemsters pakten donderdag verrassend het goud op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Oranje-kwartet, bestaande uit Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen, veroverde in het openluchtzwembad in het Foro Italico de Europese titel in 7.54,07.

Maaike de Waard en Kim Busch zijn op de Europese titelstrijd in de hoofdstad van Italië doorgedrongen tot de halve finales van de 50 meter vlinderslag. De Waard zwom de vijfde tijd van de series (26,01), Busch de zevende (26,22). Tessa Giele (26,44) schaarde zich met met de elfde tijd (26,44) ook bij de snelste zestien zwemsters. Ze mist de halve eindstrijd omdat er uit de series maar twee zwemsters uit hetzelfde land verder mogen.

Tes Schouten plaatste zich met de negende tijd voor de volgende ronde van de 100 meter schoolslag (1.07,54). De zevende tijd van Stan Pijnenburg op de 100 meter vrije slag (48,57) was ook voldoende voor een plaats in de halve finales.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen