Auto gaat in vlammen op in Den Helder, politie vermoedt brandstichting

© Foto’s: GLOCALmedia

1 / 6
Internetredactie
Den Helder

Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag grotendeels uitgebrand in de Ooievaarstraat in Den Helder. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Buurtbewoners hoorden rond 2.15 uur een harde knal en zagen vlammen uit de auto komen. Ze belden direct de brandweer en probeerden de vlammen met een poederblusser te lijf te gaan. De vlammen waren echter zo hoog dat de brand zich uitbreidde. Bij aankomst van de brandweer bleek de auto niet meer te redden, brandweermannen hebben wel het vuur gedoofd.

De auto kan als total loss worden beschouwd. De gehele motor ligt los in de carrosserie en het interieur is vernield. Een berger zal het voertuig vrijdag ophalen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand en is op zoek naar camerabeelden. Er zijn aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting.

Twee weken geleden brandde in dezelfde straat een elektrische auto uit. Toen was niet meteen duidelijk waardoor de brand was ontstaan. Of er een verband is tussen de twee branden, is nog niet te zeggen.

Lees ook: Vlammen slaan hoog uit elektrische auto bij brand in Den Helder

© Foto: GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.