Gezin met jonge kinderen uit Zaandam betrokken bij ongeval op A1, veroorzaker onder invloed van lachgas rijdt door

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

1 / 3
Internetredactie
Baarn

Twee personenauto’s zijn donderdagavond betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de A1 bij Baarn. Beide voertuigen sloegen enkele malen over de kop. Een bestuurder van een derde auto is later aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond 20.00 uur. Een auto met een gezin uit Zaandam - met peuter en kleuter aan boord - belandde op z’n kop. Het gezin kwam net terug van vakantie. De andere auto met daarin een bestuurder uit Amersfoort kwam op de zijkant terecht.

Het ongeval zou tot stand zijn gekomen door een zeer langzaam rijdende auto. De politie had even voor het ongeluk een melding binnengekregen van een automobilist met onvoorspelbaar rijgedrag. Zo reed hij met verschillende snelheden op de A1. De man raakte vervolgens betrokken bij het ongeluk en kon ter hoogte van Blaricum worden aangehouden. Hij verzette zich daarbij.

Het ambulancepersoneel heeft een vrouw verbonden in verband met kleine verwondingen, ze zat in de over de kop geslagen auto. Verder kwam iedereen met de schrik vrij.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Caspar Huurdeman Fotografie

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Door het ongeluk werd de snelweg tussen Amersfoort en Baarn afgesloten voor het overige verkeer. De A1 was nog urenlang deels gestremd voor de berging en een wegdekreparatie.

© Caspar Huurdeman Fotografie

© Caspar Huurdeman Fotografie

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.