Omwonenden van Enkhuizer ijssalon naar de rechter

Het voormalige Almanakmuseum op het Landje van Top.© archieffoto

Tanja Koopen
Enkhuizen

De omwonenden van het Landje van Top stappen naar de rechter om te voorkomen dat ijssalon Vivaldi verhuist naar het voormalig Almanakmuseum.

De bewoners, die eerder in een bijeenkomst met de gemeente hun zorgen hebben geuit over de vestiging van de ijssalon op het Landje van Top, tekenen nu officieel beroep aan tegen het besluit van de gemeente om een omgevingsvergunning te verlenen voor de verbouw en vestiging van de ijssalon.

Zij stellen dat de vestiging van Vivaldi in het voormalig museum in strijd is met het eigen gemeentelijk beleid. Ze hebben bovendien problemen met de geplande verharding rondom het pand, vrezen in de toekomst de aanleg van een terras - dat er nu niet komt - en stellen bovendien dat er onvoldoende parkeergelegenheid in de buurt is.

(Tekst gaat door onder de foto)

De buurtbewoners die problemen hebben met de verhuizing van de ijssalon.© archieffoto

Op verschillende punten verschillen de omwonenden van mening met het college over de gevolgen. Zo zou de ijssalon gelijk zijn aan een lunchroom of snackbar, met vergelijkbare uitstraling. Daar horen parkeerplaatsen bij. De omwonenden vrezen extra overlast voor het gebied, dat in hun ogen al zwaar belast is. Zij vinden dat onvoldoende rekening wordt gehouden met de bewoners.

Lees ook: IJssalon Vivaldi mag naar Landje van Top, maar zonder terras

Ook stelt het bezwaarschrift dat meer omwonenden belanghebbend zijn dan in de ogen van het college het geval is.

Lees ook: Verhuizing Enkhuizense ijssalon Vivaldi naar pand Almanak Museum stuit op voorhand op protest. ’Geen groot terras, Landje van Top is van iedereen!’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen