Andijker Robert Werkhoven na vier dagen en 600 kilometer afgestapt in French Divide

Robert Werkhoven is afgestapt.© Foto Jan Mulder

Gerda Holla
Andijk

De volgers van Robert Werkhoven (56) zaten woensdagmorgen flink in spanning toen ze zagen dat Robert wel erg ver van z’n route van de French Divide was afgeweken. Was hij op weg naar een fietsenmaker of was er iets anders aan de hand?

Helaas, na enkele uren verscheen er een bericht op de sportapp Strava dat hij was afgestapt. De Andijker was zondagavond in Noord-Frankrijk gestart om daar, als enige Nederlander van de 110 deelnemers, binnen vijftien dagen naar Zuid-Frankrijk te fietsen over 80 procent onverharde wegen. Maar na vier dagen waarin hij ruim 600 kilometer fietste moest hij stoppen door pijn in z’n linkerknie, achillespees, en zitvlak. ,,Het heeft toch aan de voorbereiding gelegen, denk ik. Te weinig lange ritten gemaakt. Die had ik wel willen maken, maar omdat ik corona kreeg vier weken voor de tocht lukte dat niet meer.”

Teleurgesteld is hij eigenlijk niet. ,,Natuurlijk is het jammer, maar ik weet waar het aan ligt. Als het lichaam het niet volhoudt, houdt het op. Omdat ik hem al eens gereden heb, wist ik ook dat de zwaarste kilometers nog zouden gaan komen. Ik wil niks forceren.”

Robert gaat nu thuis genieten van een weekje vakantie om zich in het najaar weer te gaan richten op een nieuw doel voor volgend jaar. ,,Dat kan weer de French Divide zijn of een alternatief.”

Lees ook: Robert Werkhoven uit Andijk enige Nederlandse deelnemer monstertocht ’French Divide’. Twee weken lang blik op oneindig en trappen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen