De politie pakt inbreker op, nadat Beverwijkse een alarm kreeg dat haar cameradeurbel werd gesaboteerd

Van onze verslaggeefster
Beverwijk

De politie heeft een inbreker aan kunnen houden, nadat een Beverwijkse een alarm kreeg dat haar cameradeurbel werd gesaboteerd. De man bleek na nader politieonderzoek te linken te zijn aan meerdere woninginbraken in Beverwijk en Heemskerk.

De bewoonster van de Irislaan in Beverwijk kreeg het alarm in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus. Ook kon zij de beelden terugzien van de man die dat gedaan had. Zij was op dat moment niet thuis, maar kon op basis van de beelden een goed signalement verstrekken aan de gealarmeerde politie.

Agenten zagen een man met dat signalement lopen in de omgeving. Hij is na een korte achtervolging te voet aangehouden.

Breekijzer

Met een politiehondengeleider is een breekijzer aangetroffen op de vluchtroute, en deze is in beslaggenomen. Bij het buurtonderzoek werden beelden overhandigd van een eerder gepleegde inbraak in de Irislaan op een ander huisnummer. De beelden kwamen overeen met de aangehouden verdachte.

Bij nader onderzoek bleek de verdachte te linken aan meerdere woninginbraken in Heemskerk, onder andere via een DNA-match. De verdachte is maandag 8 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen