Gemeente Castricum roept strandgangers op om niet met de auto naar zee te komen

Luchtfoto van de parkeerplaats en het strand van Castricum.© Foto NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

Van onze verslaggever
Castricum aan Zee

Afgeladen parkeerplaatsen en een overvol strand. Volgens Weeronline is het ’onvermijdelijk’ dat we afstevenen op een officiële hittegolf, dus trekken inwoners van Castricum en omstreken met het mooie weer massaal naar zee.

Rond half drie was het zodanig druk op het strand, dat de gemeente via Twitter opriep om niet meer met de auto te komen. De parkeerplaatsen bij Castricum aan Zee en Johanna’s Hof waren tot half vier vol. De gemeente vraagt strandbezoekers de aankomende dagen met de (huur)fiets, bromfiets, lopend of met de gratis shuttlebus te komen.

Inwoners van Castricum en omstreken trekken met het mooie weer massaal naar zee.© Foto NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kustbus van Connexxion rijdt deze zomer niet. Daarom hebben de gemeente, strandondernemers, Camping Bakkum en Johanna’s Hof een gratis shuttlebus voorzien om vervoer tussen NS-station Castricum en Castricum aan Zee mogelijk te maken.

De parkeerplaats was vandaag tot half vier vol.© Foto NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

De bus rijdt nog tot 28 augustus en stopt ook bij Camping Bakkum. Er zijn geen vaste tijden, maar tussen 11.00 en 19.00 uur rijdt de bus twee keer per uur.

Gemeente Castricum vraagt strandgangers de aankomende dagen niet met de auto te komen.© Foto NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.