15 inwoners Uitgeest winnen tonnen bij Postcode Loterij: ’Ongelooflijk, wat een bedrag!’

Internetredactie
Uitgeest

De winnende postcode van de Postcode Loterij in Uitgeest is zojuist bekendgemaakt. Het gaat om postcode 1911 ED. Op die postcode bevindt zich enkel de Middelweg waar zo’n 30 huizen staan. In totaal wonen er zo’n 55 mensen. Daarvan doen 15 mensen mee aan de loterij.

De deelnemende bewoners mogen samen twee miljoen euro verdelen. Zij winnen bedragen van 102.564 euro tot 256.410 euro.

Bewoner Wil is dolblij met haar cheque van 205.128 euro: ,,Ik zat net snijboontjes te eten toen dit mooie nieuws mij bereikte. Ongelooflijk, wat een bedrag! Mijn kinderen hebben net een huis gekocht dus dit komt goed van pas.”

Ook Roxanne is enthousiast wanneer ze haar cheque in ontvangst neemt: ,,Ik zat een kwartier geleden nog op de camping toen mijn vriendinnen me belden dat mijn postcode had gewonnen. Ik voelde de hele dag al dat er iets moois mijn kant op zou komen. Deze prijs ga ik gebruiken voor een lang uitgestelde verbouwing.”

Winnaars Ger en Sonja wonnen 102.564 euro: ,,We wisten van niets, wat een geld. Dat verdien je niet even in een jaar. We gaan een reisje maken, dat hadden we toch al gepland: drie weken naar Portugal.”

(Tekst gaat door onder de video)

Ook buurtgenoten verdelen 2 miljoen

Eerder vandaag maakte de loterij bekend dat deelnemers in Uitgeest die spelen met de wijkcode 1911 ook twee miljoen euro mogen verdelen. Hoeveel iedere deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten en het aantal verkochte loten in de wijk. Hoe langer een lot meespeelt in 2022, hoe groter het aandeel in de prijs.

Gaston Starreveld maakte om 18.00 uur de winnende postcode bekend bij het gemeentehuis. Afgelopen nacht werd daar een groot scherm geplaatst. De loterij is het gesprek van de dag in het dorp. De uitreiking aan de winnaars in Uitgeest is zondag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Lees ook: Postcodeloterij deelt twee miljoen uit aan Middelweg: ’Ik wil roeren in het geld’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen