Goed nieuws voor AZ: Sugawara en aanwinst Bazoer in selectie voor cruciaal duel met Dundee United

© Foto ANP

Van onze verslaggever
Alkmaar

Pascal Jansen heeft aanwinst Riechedly Bazoer voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie van AZ. Hij maakt donderdagavond tegen Dundee United mogelijk zijn eerste minuten.

Bazoer kwam transfervrij over van Vitesse, maar kampte met ziekte. Hij heeft nog steeds een trainingsachterstand ten opzichte van de rest van de ploeg, maar hij is fit genoeg om eventueel in te vallen tegen Dundee United. Ook rechtsachter Yukinari Sugawara keert terug in de selectie.

Dat is een meevaller voor AZ-trainer Pascal Jansen, die donderdag met zijn ploeg een 1-0 nederlaag in Schotland moet zien weg te poetsen. Mocht AZ daarin slagen, dan plaatst het zich voor de play-offs. Worden ook die gewonnen, dan neemt AZ deel aan de groepsfase van Conference League.

Jansen ging woensdag tijdens de persconferentie nog in op de wedstrijd in Dundee. Hij had de beelden teruggezien. „En wat ik zag, beviel me niet. We waren tandeloos. We dwongen te weinig kansen af”, aldus de trainer.

PSV

Jansen verwees in zijn praatje naar het succes van PSV. „Dan zie je wat je met geloof in een goed resultaat kan bereiken.” Ook de steun van de Eindhovense fans sprak hem aan. „Je zag hoe gepassioneerd de fans daar bezig waren. De fans geven PSV een duwtje in de rug en ik weet zeker dat onze fans ons morgen ook dat zetje kunnen geven”, aldus Jansen, die óók weet dat minstens 1.300 Schotse fans donderdag in het stadion zullen zitten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Pavlidis na de wedstrijd in Dundee.© Foto ANP

Vorige week aanschouwde Jansen hoe ’veertienduizend Schotten tekeergingen’ in Dundee, donderdag hoopt hij uiteraard op de steun van het Alkmaarse publiek.

Passie

Ook spits Vangelis Pavlidis schoof woensdag aan op de persconferentie. Hij liet weten dat zijn ploeg donderdag anders voor de dag moet komen dan in Schotland. „We moeten met meer passie spelen”, vindt de Griek. Denken aan een vroegtijdige exit uit het derde Europese toernooi doet de spits niet. „Wij kunnen Europees voetbal niet mislopen.”

Pavlidis kreeg nog voor zijn voeten geworpen dat zijn allereerste duel in het AZ-shirt, begin vorig seizoen, óók tegen een Schotse club was. Toen verloor AZ op bezoek bij Celtic. Pavlidis kon erom lachen. „Nee, de resultaten tegen Schotse teams zijn nog niet goed. Dus daar moeten we snel iets aan veranderen.”

Luister ook de AZ Podcast over het duel met Dundee United:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen