Eerste paal nieuwe brandweerkazerne Muiden aanstaande. Pand zoveel mogelijk circulair gebouwd

Zo komt de nieuwe kazerne er uit te zien.© Foto Mediahuis

Joyce Huibers
Muiden

Over twee weken wordt de eerste paal van de nieuwe brandweerkazerne in Muiden geslagen. Het nieuwe pand aan de Weesperweg en op de voormalige Maxisweg, naast parkeerplaats P1, wordt zoveel mogelijk circulair gebouwd.

Dat wil zeggen dat er duurzame en niet schadelijke materialen worden gebruikt. Zo krijgt de kazerne een houten gevelbekleding met FSC keurmerk, cementloze betonconstructies voor de fundering en worden er geen schadelijke materialen gebruikt zoals lijmen en en verven.

Volgens de gemeente Gooise Meren zijn de vrijwilligers van de post blij dat er nu eindelijk zichtbaar iets gaat gebeuren. Naast de milieuvriendelijke insteek van het gebouw, biedt de nieuwe kazerne ook kantoorruimte zodat de vrijwilligers hier kunnen flexwerken in plaats van in de daarvoor nu gebruikte container-unit. Naast de brandweer vestigt ook de politiepost zich op deze plek en komt er een onderkomen voor de buitendienst van de gemeente.

De nieuwe brandweerkazerne is ontworpen door Groothuis Bouwgroep. Zij zien de opdracht van de gemeente Gooise Meren als een mooie kans om de ervaringen die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan met circulair bouwen, hier in te zetten. Eind december moet de bouw klaar zijn, in januari wordt de kazerne in gebruik genomen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen