Surinaamse kunst in Galerie SPW59 in Haarlem

Lloyd Strijder bij zijn kleurrijke werk© Publiciteitsfoto

Van onze verslaggever
Haarlem

Galerie SPW59 in de Spaarnwouderstraat is gevuld met LSD-kunst. Dat heeft niets te maken met het hallucinerende middel, maar alles met kunst van Lloyd Strijder (LS), waarbij de D staat voor ’Design’.

Lloyd Strijder werd geboren op 14 mei 1966 in Paramaribo, Suriname. Tussen 1987 en 1994 volgde hij in Nederland de opleiding aan de Grafische School te volgen. In het Amsterdamse kunstcircuit van de jaren 80 kwam hij in aanraking met Graffiti & Pop Art en ging zich daarin specialiseren. Het werk van Lloyd Strijder is aangekocht door Museum van de Geest / Dolhuys in Haarlem en ook heeft hij dit jaar deelgenomen aan de Art Brut Biënnale te Hengelo. Hij maakte daar binnen 10 dagen tijd een meterslange wandschildering gemaakt van 10 bij 3 meter.

Galerie SPW59 toont een overzichtstentoonstelling van Strijders werk. Het werk is te verdelen in ’Periode Suriname 2010-2018’ en ’Periode Nederland 2021-2022’. Het contrast is groot. Het werk verschilt qua grootte en geeft goed aan hoe verschillende continenten en klimaten het werk van een kunstenaar kan beïnvloeden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Moreen, Arethe en Martha Waal vormen SuriMAM Cooking.© Foto Hardwich Rose

Zaterdag 13 augustus wordt tussen 14 tot 17 uur de solo-expo ’In Hard Art Work We Trust’ van deze Surinaamse kunstenaar feestelijk geopend. Als special quest is aanwezig SuriMAM Cooking: de drie kleurrijke Surinaamse zussen Waal, met hun prachtige kookboeken waarin ze op zoek zijn gegaan naar ’de soul van de Surinaamse keuken’.

De expositie loopt nog door tot 12 september en is verder te bezichtigen op afspraak bij Galerie SPW59, Spaarnwouderstraat 59, Haarlem, telefoon 06-13187587.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen