Auto’s met ingeslagen ruiten op parkeerplaats achter station Beverwijk. Politie tast nog in het duister en roept eigenaren op zich te melden

Of er een buit is meegenomen, is onbekend.© Foto Mediahuis

Suzanne Rijnja
Beverwijk

Ingeslagen ruiten en glasscherven op de grond in Beverwijk. Bij verschillende auto’s aan de parkeerplaats op de Emplacementsweg zijn autoruiten ingeslagen. De politie vraagt de eigenaren zich te melden en aangifte te doen.

De politielinten wapperen in de wind. In ieder geval drie auto’s zijn voorzien van een rood-wit lint, ze staan verspreid over het parkeerterrein achter het station.

Over wanneer de ruiten precies zijn ingeslagen, of er iets is meegenomen en van wie de auto’s zijn, tast de politie in het duister. „We hebben het lint opgehangen om te voorkomen dat mensen blijven bellen”, vertelt de politiewoordvoerster.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

In ieder geval drie auto’s zijn vernield.© Foto Mediahuis

De politie heeft linten opgehangen, om aan te geven dat zij al op de hoogte zijn.© Foto Mediahuis

Pools kenteken

Of de ruiten van de auto’s op dezelfde dag en door dezelfde dader zijn ingeslagen, is onbekend. In ieder geval een van de auto’s stond afgelopen week al gehavend op het parkeerterrein. „We roepen de eigenaren op om aangifte te doen, dat kan ook via internet.” Tot nu toe is dat niet gebeurd, zegt de woordvoerster. „Misschien weten ze het ook nog niet.” Twee van de vernielde auto’s hebben een Pools kenteken, de ander Nederlands.

Wie iets gezien heeft of een andere tip heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De gemeente wordt ingeschakeld om de glasscherven van de grond te verwijderen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen