Woongebouw Dampten in Hoorn voor jongeren en andere starters stap dichter bij realisatie

Een impressie van het woongebouw aan het Dampten.© Beeld aangeleverd

Eric Molenaar
Hoorn

Voor het woongebouw dat op Dampten 4 komt, als ontwikkelaar Jan Oosterbaan zijn plannen mag uitvoeren, is een nota van uitgangspunten aan de Hoornse gemeenteraad aangeboden.

Het gaat om een plan voor circa honderd studio’s en appartementen voor starters, studenten en jongeren. Het wordt een mix van sociale en middeldure huur, al sluit de ontwikkelaar niet uit dat er ook appartementen zullen worden verkocht. Er komen gemeenschappelijke ruimtes voor de bewoners, onder meer voor wassen en elkaar ontmoeten. Ook komt er een grote, gezamenlijke tuin.

Aan de nu vastgestelde uitgangspunten wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning getoetst, die nodig is om te mogen bouwen. De aanvraag wordt nog dit jaar gedaan, de verwachting is dat de vergunning er dan vlak voor de zomer van 2023 is.

Energiezuinig

In de Nota van Uitgangspunten staan onder meer voorwaarden in voor het energiezuinig en duurzaam bouwen, de groenopgave en klimaatadaptatie en waterberging in het gebied. Verder staan er eisen in ten aanzien van de bouwhoogte (vijf tot zeven bouwlagen) en architectuur.

Op basis van de Nota van Uitgangspunten, onderzoeken en de inbreng van de omgeving kan het bouwplan door initiatiefnemer verder worden uitgewerkt. De gemeenteraad stelt het uiteindelijk vast.

Voor de gemeente past dit plan in het Wonen-Opleiden-Werken (WOW) programma, dat zich richt op verbetering van het vestigingsklimaat voor jongeren, opleiders en werkgevers. Daarin worden niet alleen scholing en werkgelegenheid gestimuleerd, maar ook de realisatie van geschikte huisvesting.

Lees ook: Informatiemiddag bouw appartementencomplex Hoorn: ’Het is logisch dat mensen kritische vragen hebben’

Lees ook: Gebouw met honderd kleine huur- en koopappartementen voor starters in Hoorn komt tot zeven hoog

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen