Ingrijpende renovatie voor Helderse parkeergarage. ’Sluisdijk’ drie maanden buiten gebruik

De parkeergarage Sluisdijk gaat bijna drie maanden op slot vanwege een verbouwing.© Archieffoto RedMouse

Van onze verslaggever
Den Helder

Parkeergarage Sluisdijk in Den Helder krijgt een grote onderhoudsbeurt. De ingrijpende renovatie start woensdag 7 september en duurt naar verwachting tot eind november. De garage is tijdens deze periode gesloten.

Abonnementhouders krijgen een alternatief aangeboden. Zij kunnen tijdelijk kosteloos hun voertuig kwijt in Koninckshoek, de parkeergarage aan de Koningsdwarsstraat bij de Vomar-supermarkt. Het bedrijf Kreeft Betonrenovatie neemt het onderhoud aan de Sluisdijkgarage voor haar rekening.

(Tekst gaat door onder de foto)

De bovenlaag van het parkeerdek wordt vervangen.© Archieffoto RedMouse

De bovenlaag van het parkeerdek wordt verwijderd en er wordt een nieuwe waterdichte vloer aangebracht. Daarnaast worden er een nieuw parkeersysteem en nieuwe toegangsdeuren geïnstalleerd.

Ticket

Het uitgangspunt is dat de garage met het nieuwe systeem de hele dag is afgesloten en alleen toegankelijk is met een ticket of toegangspas, waardoor overlast van ongewenste bezoekers moet dalen.

De werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken, zoals geluidshinder en bouwverkeer. De druk op de parkeergelegenheid in de woonomgeving en het winkelgebied kan ook tijdelijk toenemen. Het onderhoud is echter nodig.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.