Bemanning marineschip vist 66 pakketten met marihuana uit het water. Zevende onderschepping voor patrouilleschip in Caribisch gebied

Zr. Ms. Groningen.© Archieffoto Defensie

Casper Duin
Den Helder

Marineschip Zr.Ms. Groningen maakt het drugssmokkelaars in het Caribisch gebied behoorlijk lastig. Afgelopen maandag werd opnieuw een grote partij drugs onderschept.

Het smokkelvaartuig, een snelle go-fast, werd de avond ervoor ontdekt door het Maritieme Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch Gebied. Die alarmeerde Zr.Ms. Groningen. Het schip was er de volgende ochtend en lanceerde beide snelle onderscheppingsboten. Deze FRISC’s onderschepten de go-fast.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een militair vist een baal drugs uit zee.© Foto Defensie

Even daarvoor gooiden de opvarenden de pakketten drugs overboord toen zij doorhadden te worden achtervolgd. Eenmaal langszij werd de go-fast tot stoppen gemaand en gaven de verdachten zich over. De bemanning van Zr.Ms. Groningen en de kustwacht visten vervolgens 66 pakketten met totaal 1.640 kilo marihuana uit het water. Deze vangst en de acht verdachten zijn overgedragen aan de autoriteiten op Bonaire.

Patrouilleschip Zr.Ms. Groningen vaart vanaf april in het Caribisch gebied. Sindsdien kon het al zeven drugsvangsten op zijn conto schrijven. Het totaal aan in beslag genomen smokkelwaar, vermoedelijk cocaïne, komt daarmee op meer dan zesduizend kilo. Eind vorige week werd nog ruim duizend kilo contrabande, voornamelijk drugs, in beslag genomen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.