Miljoenenprijs Postcode Loterij valt in Uitgeest: inwoners verdelen 4 miljoen euro

© ANP

Van onze verslaggever
Uitgeest

Inwoners van Uitgeest ontwaken woensdagochtend met een scherm bij het gemeentehuis aan de Middelweg. Nog voor zonsopkomst is daar een beeldscherm geplaatst met een klok die aftelt naar woensdagavond 18.00 uur. Dan maakt de Loterij bekend waar in Uitgeest de Miljoenenprijs is gevallen.

De helft van de Miljoenenprijs van 4 miljoen wordt verdeeld onder iedereen die meespeelt met de winnende wijkcode: 1911. Zij winnen 544 euro per lot als zij dit jaar met alle trekkingen hebben meegespeeld.

De andere 2 miljoen wordt verdeeld onder alle meespelende loten in de winnende postcode. Die postcode maakt Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld om 18.00 uur bekend.

Op het scherm is ook een qr-code te zien. Voorbijgangers kunnen deze code met hun smartphone scannen en zien dan een boodschap van Gaston Starreveld voor de bewoners van Uitgeest. Deelnemers uit de winnende wijk worden daarin uitgenodigd om naar de locatie aan de Middelweg te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen