Stijgende energiekosten: SPD maant Drechterland tot actie

De gasmeter is in veel huishoudens een steeds groter worden kostenpost.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Hoogkarspel

Huishoudens in de gemeente Drechterland die het niet bepaald breed hebben, horen ook in aanmerking te komen voor een bijdrage van 500 euro.

Met die insteek heeft raadslid Maartje Tros van de Senioren Partij Drechterland (SPD) aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om juist deze huishoudens tegemoet te komen. Aanleiding zijn de alsmaar oplopende kosten voor de energierekening, aldus Tros. Haar fractie maakt zich zorgen dat deze kostenpost steeds meer huishoudens in de knel brengt, omdat de bestedingsruimte in het lage inkomen in het gedrang komt.

De SPD wil graag dat Drechterland het voorbeeld volgt van de gemeente Opmeer, die de eigen inwoners op dit vlak helpt met tips en overstapmogelijkheden. Het doel is dat hiermee wordt voorkomen dat juist huishoudens met lagere inkomsten in een positie met oplopende schulden terecht komen.

Vanuit het Rijk komt een energietoeslag van 500 euro. Tros wil dat Drechterland de eigen inwoners actief gaat opzoeken, zodat ook zij van deze mogelijkheid gebruik gaan maken. Hulp van de gemeente is in dit geval geen overbodige luxe, benadrukt de SPD. Veel ouderen missen bij dit soort regelingen de boot omdat zij niet zo goed thuis zijn op de digitale snelweg.

Lees ook: Tips besparing energiekosten. Gemeente Opmeer ondersteunt mensen die het financieel moeilijk hebben

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen