Verdachte van dodelijk ongeluk Sint Pancras had geen rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Hij probeerde nog te vluchten

Bij het ongeluk op de Helling in Sint Pancras kwam een fietser om het leven.© Foto DNP.NU

Roel van Leeuwen
Sint Pancras

De bestuurder die verdacht wordt van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop in Sint Pancras was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Het ongeluk, waarbij de 45-jarige Ruud Besseling uit Zuid-Scharwoude om het leven kwam, vond zaterdagavond rond 19.30 uur plaats op de Helling in Sint Pancras. Meerdere mensen raakten hierbij gewond.

De auto van een 31-jarige inwoner van Heiloo vloog uit de bocht waar op dat moment enkele fietsers op de fietsstrook reden. De auto met daarin meerdere inzittenden kwam in de sloot terecht. Volgens een woordvoerster van de politie kwamen de overige inzittenden uit hetzelfde gezin als de bestuurder.

Lees ook: Bewoners ’verdrietig’ maar niet verbaasd over dodelijk ongeval Sint Pancras. ’Kijk, het is zo ver’, was onze reactie’

De politie bevestigt dat de bestuurder er na het ongeval nog vandoor probeerde te gaan, maar hij kon door agenten in de kraag worden gevat.

De Heilooër wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol. Hij is meteen in verzekering gesteld waar hij de afgelopen dagen in beperking zat. Dit betekent dat hij alleen met zijn advocaat mocht praten. In de loop van dinsdag is hij heengezonden.

De politie is op zoek naar dashcambeelden of overige camerabeelden van het verkeersongeval.

Lees ook: Automobilist zit nog ’in beperking’ na dodelijk ongeval Sint Pancras

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.