Lift bij station Hoorn geregeld kapot; ergernis bij mensen die slecht ter been zijn. Ook twijfel over veiligheid van loopbrug

Volgens een sticker is de constructie afgekeurd.© Foto aangeleverd

Michiel Snik
Hoorn

Mensen die hun auto op het transferium bij het ziekenhuis parkeren en slecht ter been zijn of met een kinderwagen de stad in willen, worden zwaar gedupeerd als de lift bij het station defect is. Dit was de afgelopen dagen weer het geval. Tevens zijn er twijfels over de veiligheid van de loopbrug.

Mensen die van de ene kant van het station naar de andere willen zijn aangewezen op de loopbrug over het station als de lift hier kapot is. Zeker ook door de drukte door de kermis leverde dit de afgelopen dagen, toen de lift kapot was, veel problemen op. Zo stelt Chris de Meij, raadslid van Liberaal Hoorn, die hierover nu vragen heeft gesteld aan het college.

Aan de andere kant worden ook mensen gedupeerd die naar het ziekenhuis moeten en met het openbaar vervoer komen. Ook zij zijn gedwongen de steile trap van de loopbrug te gebruiken als de lift weer kapot is.

(Tekst gaat door onder de foto)

De lift bij het station was weer tijdelijk buiten gebruik.© Foto aangeleverd

De situatie is volgens De Meij mogelijk nog veel ernstiger. Hij twijfelt namelijk aan de veiligheid van de loopbrug, zo blijkt uit de vragen die hij heeft gesteld aan het college van Hoorn. ,,Mijn oog viel op een sticker aangebracht op een van de stalen liggers van de brug waarop is vermeld, dat de gebruikte ligger is afgekeurd’’, meldt het raadslid.

Hij wil daarom van het college weten of deze afkeuring gevolgen heeft voor de veiligheid van het gebruik van de voetgangersbrug. ,,Aan welke eisen voldoet de voetgangersbrug niet en welke stappen worden er door Prorail respectievelijk door de gemeente Hoorn ondernomen om de veiligheid voor de gebruikers van de loopbrug te waarborgen’’, wil hij van het college weten.

(Tekst gaat door onder de foto)

De lift bij het station.© Foto aangeleverd

Nadat de lift enkele dagen buiten werking was, is deze dinsdag weer hersteld, net nadat De Meij zijn vragen aan het college had gesteld. Een woordvoerder van ProRail kon de mensen die meer weten over de problemen bij het station dinsdag niet bereiken.

Lees ook: Problemen door storingen lift bij loopbrug NS-station Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen