Eerste weerzien na de vakantie is grote waarde van de Waard Cup. Voetbaltoernooi bij KSV wordt verspeeld over vier avonden

Het affiche van de Waard Cup 2022.

Wilfred van den Hoven
Heerhugowaard

,,De waarde van de Waard Cup ligt vooral in het sociale element. Het is een eerste weerzien na de vakantie voor veel spelers en supporters die elkaar vaak vanuit Heerhugowaard goed kennen.”

Paul van Rooij is namens het organiserende KSV duidelijk in het nut van de Waard Cup. De strijd tussen de vijf Heerhugowaardse voetbalverenigingen start zaterdagavond in ’t Kruis.,,Helaas is het toernooi vorig jaar door de coronamaatregelen niet doorgegaan. KSV bestond toen 75 jaar en dat hadden we groot willen vieren. Gelukkig kunnen we na goed overleg met Hugo Boys, SVW27, Reiger Boys en WMC deze editie houden op ons complex. Daar zijn we erg blij mee. We spelen het toernooi over vier avonden. Doordat SVW’27 geen zondagteam meer heeft was het met vijf teams een beetje puzzelen, maar ik denk dat het ons is gelukt een goed programma te maken”, aldus van Rooij. De organisator hoopt op veel gezelligheid tijdens de speelavonden. ,,Het sportieve belang is er natuurlijk ook, maar het zijn voor de meeste clubs toch weer de eerste wedstrijdjes van het nieuwe seizoen. Dus dat is ook best wel spannend.”

Van Rooij erkent dat de uitstraling van de Waard Cup veel minder groot is dan de Zuurkoolcup die een week later begint. ,,Het toernooi in Langedijk is zoiets groots. Daar kijken we met bewondering naar. Maar we hebben als KSV ook enorm veel zin in de wedstrijden om de Waard Cup. Ook nu organiseren we tegelijk een toernooi voor de vrouwenteams.”

Een wedstrijd tussen Reiger Boys en Hugo Boys uit het verleden van de Waard Cup.© Archieffoto Martin de Haan

Bij Hugo Boys hecht men bij monde van voorzitter Wim Haisma eveneens veel waarde aan het toernooi. ,,Het is een mooie start van het seizoen. We spelen allemaal in verschillende competities en daardoor is de Waardcup een uniek moment dat we tegen elkaar spelen. Supporters hebben ook weer honger naar de bal en zoeken elkaar op ”, aldus de voorzitter van de derdeklasser uit De Noord.

Ook Haisma erkent dat de Waard Cup niet te vergelijken is met de Zuurkooplcup waarbij de Langedijkse verenigingen BOL, LSVV, Vrone en DTS elkaar ontmoeten. ,, De Zuurkoolcup heeft een lange traditie en is zo uitgegroeid tot een fenomeen. Zij hebben hier ook jaren over gedaan om op dat niveau te komen. Wat dat betreft hebben we binnen de Waard Cup nog een uitdaging aan te gaan. Al moet niet vergeten worden dat bij de laatste editie, prima georganiseerd door WMC, er vele toeschouwers waren en dat bij de finale tussen KSV en SVW’27 de supporters rijen dik rond het veld stonden. Ja, ook Hugo Boys heeft daarom veel zin in de komende editie van de Waard Cup.”

Programma op www.waardcup.nl

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen