Tachtig elektrische deelscooters en -fietsen van Go Sharing in Soest

„Overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike.”© foto GO Sharing

Eddie de Paepe
Soest

Deelvervoerbedrijf GO Sharing begint deze dinsdag met het plaatsen van zo’n tachtig elektrische deelscooters en e-bikes in Soest. Het bedrijf wil hiermee een duurzamer alternatief bieden voor autoritten in de stad en van en naar Amersfoort en Hilversum, waar het al actief is.

De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze.

De accu’s van de deelvoertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken. De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod - elektrische scooters, e-bikes en auto’s - waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

,,Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag,” legt directeur Raymon Pouwels uit.

,,In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen drie minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen