Toch weer 28 huishoudens onder de pannen in Oosthuizen; de bouw verliep vlot, maar de aanloop was stroperig

Foto Wim Egas

Hans Swierstra
Oosthuizen

Het is een project van de lange adem geweest, maar eindelijk staan ze er dan. Op de locatie van de voormalige basisschool Het Kraaiennest in Oosthuizen kunnen binnenkort 28 huishoudens hun intrek nemen in een nieuwe woning.

De openbare ruimte is grotendeels klaar en binnenkort worden de woningen opgeleverd. Het Tunnelpad, dat gedurende de bouw tijdelijk was afgesloten, is intussen weer bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Naast de brug vlak bij de ijsvereniging is in de watergang zand aangebracht. Dat is nog te zien linksonder op deze luchtfoto. Daar wordt een nieuwe dam gemaakt die de brug zal gaan vervangen. Dat gaat nog even duren, want de ondergrond moet komend jaar gaan zetten. Daarna wordt de brug verwijderd om plaats te maken voor de dam met duiker.

Hoofdzaak is natuurlijk dat er eindelijk weer nieuwe woningen bij zijn gekomen. De woningnood in de gemeente Edam-Volendam is immers groot. Dankzij de achttien doorstroomwoningen en tien starterswoningen zijn straks 28 huishoudens onder de pannen. Het gaat om ’modulaire woningen’, die in de fabriek zijn gebouwd. In slechts zes weken tijd zijn ze vervolgens in Oosthuizen wind- en waterdicht gemaakt, meldt de West-Friese bouwer Henselmans.

Dat het een project van de lange adem is geweest, betreft dan ook niet de bouw zelf, maar meer de politieke aanloop. En nadat het besluit eindelijk genomen was, volgde er nog een vervelend staartje toen bleek dat projectontwikkelaar Tunnelpad BV de grond voor een ’koopje’ had verworven. De ontwikkelaar had destijds bij de bieding aangegeven dat de openbare ruimte geen onderdeel uitmaakte van dit bod, maar de gemeente had verzuimd een tegencalculatie te doen en draaide daardoor op voor de kosten van het aanleggen van die openbare ruimte.

9955230c-17b3-11ed-9ddc-0218eaf05005.pdf

Een afdruk van deze luchtfoto is hier na te bestellen.Voor eventuele vragen: Fotostudio Beemster 06-55704030

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.