Voor de dertigste keer feest op het vaste stekkie. Zanger E.J. Fillee vermaakt ouderen bij de poffertjeskraam tijdens de kermis in Hoorn

De senioren zijn er op het terras bij de poffertjeskraam eens goed voor gaan zitten: E.J. Fillee treedt er voor de dertigste keer op.© Foto Jan Mulder

Judit de Redelijkheid
Hoorn

Behalve de gebruikelijke kermisklanken was maandag het vertrouwde geluid van E.J. Fillee te horen in de binnenstad van Hoorn. De volkszanger verzorgde traditiegetrouw een optreden tijdens de ouderenmiddag, op zijn vaste stekkie bij de poffertjeskraam.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fillee tussen zijn fans.© Foto Jan Mulder

,,Wat een feest hè”, glunderde een van de bezoekers, toen hij na afloop met zijn booster het volle terras op het Dal achter zich liet. ,,Zoals altijd. Ik heb het echt gemist.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Na twee jaar afwezigheid kon het optreden eindelijk weer doorgaan.© Foto Jan Mulder

Nog meer dan anders werd er uitgekeken naar de komst van Erwin Fillee. Vanwege corona was er twee keer een streep door zijn altijd goed bezochte optreden gegaan. En nu kon de in Hoorn opgegroeide zanger dan eindelijk zijn jubileum vieren. Voor de dertigste keer bracht hij voor de poffertjeskraam zijn Nederlandstalige repertoire ten gehore.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het vaste muzikale intermezzo tijdens de ouderenmiddag op de kermis in Hoorn.© Foto Jan Mulder

In een lange stoet vervolgden de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen die het muzikale intermezzo hadden bijgewoond na een vrolijk uurtje hun weg. Donderdag zal de gemiddelde leeftijd van de kermisbezoekers opnieuw hoog liggen. Dan gaan een kleine honderd vrijwilligers met de ouderen van Westerhaven aan de wandel.

Lees ook: Erwin Fillee voelt zich zo Hoorns als Lappendag

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen