Nieuwe basiscursus tekentechniek van start bij vereniging Perspectief

De cursus wordt gegeven onder leiding van beeldend kunstenaar Aafke Spaargaren.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Castricum

Vereniging voor beeldende kunst Perspectief in Castricum start volgende maand weer met een nieuwe cursus tekentechnieken.

De basiscursus begint op vrijdag 9 september en duurt van 13.30 tot 16 uur. Zes weken lang worden cursisten aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis begeleid door kunstenares en docente Afke Spaargaren. Het gebruik van diverse materialen in verschillende technieken zal aan bod komen.

Wie eenmaal lid is van Perspectief, kan in haar ateliers aan de van Oldenbarneveldtweg 37 in Bakkum één of meerdere kunstvormen beoefenen.

Kunstvorm

Naast realistisch of abstract schilderen met acryl-, olie- of aquarelverf kun je er modeltekenen, met glas of hout werken, boetseren, etsen of steenhakken. Voor wie kennis wil maken met Perspectief, maar nog niet weet welke kunstvorm het beste bij hem past, organiseert deze vereniging elk jaar een tweetal basiscursussen tekenen en schilderen.

De basiscursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kan vervolgd worden met de cursus schildertechnieken. De kosten zijn 75 euro voor leden en 100 euro voor niet-leden terwijl dit bedrag in mindering gebracht wordt op de contributie bij het afsluiten van een lidmaatschap.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.