Foutparkeerders worden tijdens kermis in Hoorn niet ontzien

De auto’s rechts, aan de Westersingel, staan in het gras fout geparkeerd. De bestuurders riskeren een boete.© Foto Mediahui/Michiel Snik

Michiel Snik
Hoorn

De gemeente Hoorn heeft extra parkeerplekken aangewezen tijdens de kermis, maar veel automobilisten parkeren ook op plekken waar dit verboden is.

Zo staan er onder meer in het gras aan de Westersingel, op de kop van de Lambert Meliszweg, auto’s die hier niet mogen staan. Dat terwijl er op een steenworp afstand nog voldoende plek is op het legale (betaalde) parkeerterrein aan de Lambert Meliszweg.

Lees ook: Fijn, kermis in de stad. Maar liever niet voor eigen deur in het centrum van Hoorn

,,Op onze site staat duidelijk vermeld waar nu vanwege de kermis gratis geparkeerd kan worden’’, stelt gemeentewoordvoerder Martin Schuijt. ,,De gemeente is niet coulanter voor foutparkeerders vanwege de kermis.’’ Als hulpverleners er niet door kunnen worden auto’s die dat verhinderen sneller weggesleept.

Vanaf zaterdag 6 augustus tot en met maandag 15 augustus kunnen automobilisten na 11.00 uur parkeren op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Ook op de Prismalocatie aan de Melkweg kan geparkeerd worden. Tijdens de kermis is het verboden om te parkeren op het kermisterrein. Tijdens de Lappendag (15 augustus) is het verboden om op het marktterrein (Noorderveemarkt) te parkeren.

Lees ook: Eindelijk omarmt de Hoornse binnenstad weer de kermis -en andersom

De bestuurders die fout parkeren riskeren in Hoorn een boete van € 66,50 plus het uurtarief dat voor de parkeerplaats geldt. Als auto’s te lang blijven staan kan er ook nog eens een wielklem (extra kosten € 36) worden geplaatst of wordt de auto weggesleept (extra kosten € 182 bovenop de boete).

Lees ook: Lofdicht op de Hoornse kermis: ’Het was het wachten allemaal waard

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen