Popartiest Antoon gaat van Leeghwaterpark naar de zaal van Purmerendse P3, waarom? ’Er zitten meer haken en ogen aan dan in 2020’

Antoon tijdens festival Indian Summer in Geestmerambacht.© Archieffoto jjfoto/Vincent de Vries

Frederique Teillers
Purmerend

Pop en Cultuurpodium P3 heeft een van de grootste namen in de huidige Nederlandse muziek op de agenda staan: Antoon komt 20 augustus met zijn catchy liedjes naar Purmerend. Het concert zou eerst in het Leeghwaterpark plaatsvinden, maar onlangs werd bekend dat het verplaatst is naar de zaal. Directeur en programmeur Rob Bout legt uit waarom.

De programmeur was in 2020 de concerten en evenementen voor 2021 aan het voorbereiden toen Antoon hem meermaals opviel. Met zijn hit ’Hyperventilatie’ bestormde de 20-jarige zanger uit Midwoud de hitlijsten en TikTok. De artiest doet het goed bij de vooral jongere doelgroepen. Bout boekt hem, maar moet door de pandemie uiteindelijk afzeggen. Hij besluit in overleg Antoon door te schuiven naar deze zomer. De toen nog opkomende artiest is inmiddels een bewezen naam in de Nederlandse muziekwereld. In december staat Antoon twee keer voor een uitverkocht Ziggo Dome. Met zijn succes zijn de voorwaarden veranderd voor een concert met Antoon.

Zo neemt hij een band mee en zijn er allerlei technische specificaties waar P3 aan moet voldoen. Dat is een makkie voor in de zaal van P3, maar om alles mee te slepen naar het Leeghwaterpark? „Dat zou echt in de papieren lopen”, zegt Bout. Daarom is besloten het concert naar de zaal te verplaatsen. „Het is vooral iets praktisch.”

Bout is allang blij dat het Purmerendse poppdium zo’n grote artiest mag verwelkomen. „Het is echt iets unieks, ik wilde hem niet laten schieten. Het is ook logisch dat er meer eisen zijn, hij is ongekend populair.”

Wisselvallig

„Als ik naar het weerbericht kijk, ben ik er ook wel blij mee”, gaat Bout verder. „Deze week wordt het fantastisch weer, volgende week is het toch wat wisselvalliger.” Het gaat volgens de directeur hard met de kaartverkoop, maar het concert is op moment van schrijven nog niet uitverkocht. Er passen zo’n achthonderd man in de grote zaal van P3.

Antoon is de artiestennaam van Valentijn Verkerk (20). Met onder meer hits als ’Vluchtstrook’ en ’Hotelschool’ scoort de West-Fries hit na hit.

Lees ook: Campingfestival P3 ontpopt zich tot gemoedelijk feest tussen de fruitbomen: ’Het is kamperen-plus’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.