Egmond-Binnen na jaren weer op zijn Kop

Een spel met eieren in een eerdere editie van Egmond op zijn Kop.© Foto Jos Glorie

Een variant van ’Fiets ’m erin’ op een eerdere Egmond op zijn Kop.© Foto Jos Glorie

1 / 2
Henk-Jan den Ouden
Egmond-Binnen

Het dorpsfeest van Egmond-Binnen gaat dit jaar wel gewoon door: Egmond op zijn Kop vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus.

De start is traditioneel met de Grijze Markt, op vrijdag en negen tot drie. Bewoners kunnen hun spullen verkopen, maar er zijn ook professionele handelaars en ambachtslieden. Er zijn 170 kramen met de meest uiteenlopende koopwaar en er zijn attracties voor kinderen.

’s Avonds zijn er spelen: het Alleskunnerspel en het grote Sloopspel. De deelnemende Alles Of Nix-teams bestaan uit zes tot negen personen die het hele weekeinde tegen elkaar spelen. Aan het eind van de feestweek wordt het winnende team bekend. Er hebben zich tien teams ingeschreven.

Dorpsbarbecue

Op zaterdag is eerst de Kindermiddag van elf tot half één. Van één tot drie is er een fietstocht langs Expeditie Egmond en ’levend sjoelen’. De dorpsbarbecue op zaterdagmiddag en -avond is al uitverkocht. Daarna is er live muziek in de dorpskern.

De zondag begint met de traditionele mis op de Adelbertusakker van tien tot elf. Daarna is er een wandeltocht met mysteryspel en ringsteken (van één tot drie). Het feestweekeinde wordt afgesloten met muziek: een coverband en dj’s tot tien uur s avonds. De deelnemende horeca bestaat uit Café Tervoort, Herberg Binnen en ijsmakerij Ci Vediamo.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.