Gratis vaartochtje met De Broekervaart op vier zaterdagen in augustus en september

De Broekervaart is voor even terug.© Foto gemeente Dijk en Waard

Roel van Leeuwen
Broek op Langedijk

Wethouder Falco Hoekstra van Dijk en Waard geeft op 20 augustus (10.30 uur) het feestelijke startsein voor de eerste officiële afvaart van De Broekervaart. Dit is de gratis bootverbinding tussen fietsbrug De Krul in Heerhugowaard en het Havenplein en de sluis in Broek op Langedijk.

De gemeente Dijk en Waard heeft zestienduizend euro uitgetrokken voor de tijdelijke terugkeer van de bootverbinding die voor het laatst in 2020 in bedrijf was en in 2018 als een proef werd gestart.

De Broekervaart sluit dit jaar aan op een aantal zomerevenementen die in Dijk en Waard worden gehouden. Op 20 augustus staat Broek op Langedijk in het teken van de Langedoikermarkt. Een week later - op 27 augustus - wordt in Noord-Scharwoude de beddenrace gehouden en op 3 september is het lichtjesavond. De laatste vaardag is op 10 september tijdens de Open Monumentendag.

Hoekstra nodigt iedereen uit om deze zomer een keer mee te varen met de Broekervaart. ,,Dijk en Waard kent heel veel mooie locaties en evenementen. Wat is er nu mooier dan die via het water te ontdekken.’’

Bezoekers en inwoners van Dijk en Waard kunnen gratis mee met de Broekervaart. Dit jaar is het, naast de rondvaart over het kanaal, op een aantal dagen ook mogelijk om met een akkerschuit mee te varen. De akkerschuiten vertrekken op 20 en 27 augustus achter de sluis in Broek op Langedijk. Op het veld achter het sluisgebouw is er dan ook entertainment. Zo is er livemuziek van Artquake en kinderen kunnen zich laten schminken.

Op 10 september is het mogelijk om vanaf de Twuyvermolen in Sint Pancras naar het Poldermuseum in Heerhugowaard te varen.

Voor meer informatie: www.broekervaart.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.