Meevaren op hoogbejaarde stoomsleepboot over het Wad en IJsselmeer naar Medemblik

De Noordzee gaat ook weer dit jaar naar het Stoomsloepenweekend in Medemblik.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Den Helder

De honderd jaar oude en prachtig gerestaureerde stoomsleepboot Noordzee gaat vanuit Den Helder weer een retourvaartocht maken naar Medemblik, waar wordt deelgenomen aan het Stoomsloepenweekend van het Nederlands Stoommachinemuseum.

Zowel op de heenreis op vrijdag 12 augustus als de terugreis op maandag 15 augustus kan worden meegevaren. Ook tijdens het bezoek aan het museum worden met de Noordzee korte vaartochten gemaakt.

Om de stoomsleepboot in optimale conditie in de vaart te kunnen houden, worden enkele keren per jaar vaartochten met passagiers gehouden. De vaartocht naar Medemblik wordt gemaakt vanuit Museumhaven Willemsoord in Den Helder via de Waddenzee naar Den Oever en vandaar over het IJsselmeer naar Medemblik. Vertrokken wordt om negen uur in de ochtend. De reis duurt ongeveer zes uur. De terugreis na het weekend begint ook om negen uur vanaf de buitensteiger bij het Stoommachinemuseum.

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus worden van elf uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags vanaf de buitensteiger bij het museum met de Noordzee korte vaartochten over het IJsselmeer gemaakt. Deze duren ongeveer een uur. Meer informatie: stoomsleepbootnoordzee.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.