Regenboogzebrapad Hoorn slaat ’modderfiguur’

Ronneke van der Genugten
Hoorn

Fractie ÉénHoorn, groot voorstander van beleid en meer aandacht gericht op LHBTIQ+ groepen, is ontstemd over de staat waarin de Regenboogzebra uit de stad zich bevindt.

Aart Ruppert heeft namens zijn fractie vragen gesteld aan het college aan de hand van een recent gemaakte foto. ’Het is nu Roze Maandag tijdens de Hoornse kermis, in Amsterdam is de Gay Pride, overal in het land is gelukkig aandacht voor deze groep die zo vaak onterecht in het verdomhoekje zit. De gemeenteraad van Hoorn en de gemeente vragen middels dit regenboogpad aan de Van Dedemstraat terecht aandacht voor diversiteit en acceptatie van onder meer lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Uit de foto blijkt onomstotelijk de slechte technische staat van deze zebra.’

ÉénHoorn vraagt of het college de conclusie van de fractie dat dit huidige regenboogzebrapad in deze technische staat ‘een modderfiguur slaat.

Daarnaast hoopt Ruppert oprecht dat de huidige staat van dit zebrapad niet symptomatisch is voor het lhbtiq+-beleid van de gemeente Hoorn. Tot slot wordt de vraag gesteld waneer het regenboogpad weer in volle glorie hersteld zal worden. Het pad werd vol trots in 2017 blootgelegd. In 2018 moest het pad wijken omdat het het rode asfaltplateau aan vernieuwing toe was, maar werd in volle glorie hersteld. De regenboogkleuren staan voor de veelzijdigheid van de LHBTI-gemeenschap.

Lees ook: Hoorn heeft regenboogzebrapad weer terug

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen