Jaarmarkt keert na drie jaar terug in Hillegom: goedgebekte standwerkers strijden om trofee, verenigingen presenteren zich en kramen liggen vol koopwaar

Drukte tijdens de Hillegomse Jaarmarkt in 2018.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Wessel Mekking
Hillegom

Een tochtje maken door de Haven, genieten van goedgebekte standwerkers die hun waar aanprijzen en zien wat lokale verenigingen te bieden hebben. De Hillegomse Jaarmarkt keert op donderdag 25 augustus na drie jaar terug in het centrum van het bollendorp.

De markt telt dit keer zeker honderdvijftig kramen, vertelt Annemiek Cornelissen, met Bonnie Wiegel organisator van het evenement. De marktkramen staan in de Hoofdstraat, tussen cafés De Kleine Beurs en Murphy’s.

Cornelissen vertelt dat het evenement dit keer meer Hillegoms getint is dan tijdens eerdere edities. Veel plaatselijke ondernemers geven acte de présence en ze heeft goede hoop dat horecaondernemers in de Hoofdstraat hun terrassen maximaal uitstallen.

Standwerkersconcours

Nieuw is het standwerkersconcours. Standwerkers proberen het publiek te vermaken en zo hun koopwaar aan de man of vrouw te brengen. Een jury bepaalt wie dat het beste doet en met de trofee naar huis gaat.

In de Hoftuin laten plaatselijke muziekverenigingen van zich horen. Ook onder meer Stichting Konijnenopvang Hillegom is aanwezig. Scoutinggroep Tjarda Hillegom zorgt ervoor dat een vaartochtje door de Haven kan worden gemaakt. Harddraverijvereniging Hillegom zal met de kop-van-jut aanwezig zijn. De lokale brandweer geeft een demonstratie.

Natuurlijk komen de koopjesjagers aan hun trekken tijdens de Hillegomse Jaarmarkt. In de kramen liggen onder meer tassen, schoenen, cadeauartikelen, kleding, bloemen en beautyproducten.

De Jaarmarkt duurt van 11 tot 21 uur. Wie nog een plekje op de markt wil, meldt zich bij info@ac-media.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen