Na de eerste test is duidelijk dat de zaalvoetballers van FC Marlène zich op het verdedigende vlak gaan richten

Marlène oefende zaterdag tegen HSV Panthers.© Foto Martin de Haan

Cas Broxterman
Heerhugowaard

Het was maar een oefenwedstrijd. Maar wel eentje die exemplarisch was voor waar de zaalvoetballers van FC Marlène aan moeten werken op weg naar het nieuwe seizoen.

Marlène verloor met 3-4 van HSV Panthers uit Hamburg. Een 3-2 voorsprong werd weggegeven. Het is tekenend voor wat er na het voorbije seizoen als voornaamste verbeterpunt op de agenda kwam te staan. Marlène wil stappen maken op verdedigend vlak, want het gebeurt te vaak dat een tegenstander terug in de wedstrijd wordt geholpen. Net zoals gisteren dus.

Aan het creëren van kansen ligt het niet. Dat ging ook tegen HSV Panthers goed. Marlène heeft de nodige afmakers in de selectie die het vizier vrijwel wekelijks op scherp hebben staan. Ten opzichte van vorig seizoen is er vrijwel niets aan die spelersgroep veranderd. Er zijn enkel jongens van de Onder 19 bijgekomen die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans krijgen. Zo maakte keeper Antoine Vagevuur tegen HSV zijn officieuze debuut. Ook Quinten Faber kreeg speeltijd.

Doorbreken

,,Het ligt in lijn met waar we bij FC Marlène voor staan”, vertelt Carlo van der Waals, die zich met het technische beleid van de club bemoeit. Hij is daarnaast assistent-trainer van Jeroen de Groot en stond bij afwezigheid van de hoofdcoach voor de groep tegen de Duitsers. ,,We willen de jeugd altijd een kans geven om hier door te breken.”

Van der Waals kon zich nog niet druk maken om de nederlaag. Op vrijdag 2 september staat tegen ZVV Den Haag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan pas is het zaak dat de selectie gereed is. ,,Wat je nu merkte is dat we conditioneel nog niet ver genoeg zijn, tegen een tegenstander die al drie weken in voorbereiding is. Wij zijn afgelopen maandag pas begonnen. Door de vermoeidheid ga je onnodige foutjes maken.”

Voor de selectie van Marlène kent de voorbereiding op het nieuwe seizoen verder weinig geheimen. Doordat de selectie intact bleef weet iedereen wat er verwacht wordt, wat de speelstijl is en wat er beter moet.

Fitter worden

,,Waar we vorig seizoen mee geëindigd zijn, zijn we nu weer mee begonnen”, vertelt Van der Waals. ,,Tegen Panthers creëerden we ook al gelijk weer een hoop kansen. Als je ziet hoe we voetbalden, zit het echt wel goed. Maar naast het verdedigende vlak moeten we natuurlijk ook gewoon fitter worden. De komende weken gaan we met een plan aan de slag om verdedigend minder kwetsbaar te worden. We hebben veel tegendoelpunten gehad waardoor we het onnodig spannend maakten. Niet alleen de technische staf, ook de ervaren spelers spelen er graag een rol in om ons daarin te verbeteren. Alles is duidelijk, alles is bekend, en nu wordt het voor ons gewoon een mooie uitdaging om te laten zien dat we het kunnen.”

zaalvoetbal oefenduel

FC Marlène HSV Panthers3-4

Doelpunten FC Marlène: Daari, Van Eeuwijk en Van Londen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen