Opnieuw auto in Zaandamse Rosmolenbuurt in brand gestoken. Getuige zag een jongen iets op de auto spuiten en aansteken

De Range Rover is slooprijp.

Frans van den Berg
Zaandam

Voor de derde keer in een week tijd is een auto in de Rosmolenbuurt in Zaandam in brand gestoken.

Zijn Range Rover kan hij als verloren beschouwen. ,,Gelukkig was de brandweer er snel, want anders waren meer auto’s in de straat in brand gevlogen. Maar mijn wagen is total loss’’, stelt Fatih Yardimci vast. De bewoner van de Bloemstraat was zaterdagavond zelf niet thuis, maar aan het werk. ,,Mijn vrouw was wel thuis en die werd gealarmeerd door de buren. Ook was 112 al gebeld.’’

Zelf heeft hij een camera bij zijn woning, maar daarop was het incident slecht te zien. ,,Ik zie alleen iemand op een fiets wegrijden. Maar een getuige meldde dat een jongen op een fiets langsreed, iets op de auto spoot en met een aansteker aanstak en daarna snel weg ging. Daarom zijn we nog op zoek naar mensen in de buurt die camerabeelden hebben of iets weten’’, verklaart hij zijn oproep op Facebook.

Ook de politie heeft een onderzoek ingesteld, maar nog niemand kunnen aanhouden. Dat er een pyromaan actief is, blijkt wel uit het feit dat eerder deze week in dezelfde buurt ook twee auto’s in brand zijn gestoken.

Lees ook: Tweede nachtelijke autobrand in Zaandam, politie onderzoekt brandstichting

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.