AZ start competitie met Myron van Brederode in de basis

Myron van Brederode in actie tegen Dundee United, afgelopen donderdag. Hij kwam toen als invaller in het veld.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ begint zondagmiddag het eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles en doet dat met de 19-jarige Myron van Brederode in de basis. De vleugelaanvaller heeft wel diverse invalbeurten achter de rug, maar stond niet eerder in het basiselftal.

De basisplaats van Van Brederode gaat ten koste van Mayckel Lahdo, die afgelopen donderdag in de Conference Leaguewedstrijd tegen Dundee United speelde.

De rest van de opstelling is ongewijzigd ten opzichte van dat Europese duel.

AZ-trainer Pascal Jansen is aan het puzzelen in de aanval omdat linksbuiten Jesper Karlsson al de hele voorbereiding geblesseerd is en ook aankoop Jens Odgaard vorige week geblesseerd afhaakte. Omdat Zakaria Aboukhlal in de zomer werd verkocht aan Toulouse, is de spoeling nu dun. En nadat Lahdo zich donderdag mocht laten zien, is het nu dus de beurt aan Van Brederode.

AZ-Go Ahead Eagles begint zondag om 16.45 uur.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Clasie, De Wit, Reijnders; Evjen, Pavlidis, Van Brederode.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen