Het eerste punt is binnen: FC Volendam knokt zich na 2-0 achterstand terug tegen FC Groningen

Doelman Michael Verrips van FC Groningen redt op een inzet van Robert Mühren.© Foto ANP

Gideon Smit
Groningen

FC Volendam is na dertien jaar afwezigheid de eredivisie gestart met een gelijkspel tegen FC Groningen. De ploeg van Wim Jonk kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-2.

De start van de wedstrijd kon niet beroerder voor FC Volendam. De wedstrijd was amper op gang, of FC Groningen had al een voorsprong te pakken. Cyril Ngonge schoot binnen honderd tellen uit de tweede lijn de bal achter Filip Stankovic.

Lees ook: De 16-jarige eredivisiedebutant Billy van Duijl is een koele kikker. ’Maar m’n moeder zat waarschijnlijk te huilen op de tribune’

Lees ook: Volendam gaat tot het gaatje én daar voorbij tijdens rentree in de eredivisie

Via Fransecso Antonucci liet FC Volendam zich voor het eerst gelden. Zijn inzet werd door Groningen-doelman Michael Verrips gekeerd.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere partij en kwam in de 34e minuut op voorsprong toen Ngonge FC Groningen-topscorer Jorgen Strand Larsen vrij voor het doel zette.

Met aankoop Henk Veerman al klaar langs de kant om in te vallen schoot Daryl van Mieghem FC Volendams eerste doelpunt van het seizoen binnen. Toen Veerman eenmaal was ingevallen voor de tegenvallende Ibrahim El Kadiri, had de thuisploeg de grootst mogelijke moeite de de Volendam-tandem Mühren/Veerman te beteugelen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Aankoop Henk Veerman staat klaar in om de eerste helft al in te vallen bij FC Volendam.© Foto ANP

In de tweede helft poetste FC Volendam zelfs de voorsprong helemaal weg. De VAR moest er aan te pas komen om te constateren dat de kopbal van Benaissa Benamar over de doellijn was geweest.

In de open slotfase was Ragnar Oratmangoen op weg naar een Groninger zege maar in kansrijke positie greep Walid Ould-Chikh in, net zoals doelman Stankovic deed op een inzet van Strand Larsen en een vrije trap van Laros Duarte.

FC Groningen-FC Volendam 2-2. 2. Ngonge 1-0, 34. Strand Larsen 2-0, 38. Van Mieghem 2-1, 68. Benamar 2-2.

FC Grongingen: Verrips: Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Lundqvist (66. Oratmangoen), Duarte; Ngonge (66. Irandust), Strand Larsen, Suslov (66. Abraham).

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mirani, Van Duijl, Murkin; Benamar (86. W. Ould-Chikh), Eiting, Antonucci (79. Oristanio); Van Mieghem, Mühren (86. Zeefuik), El Kadiri (40. Veerman).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen