FC Volendam start met debutant Eiting en 16-jarige verdediger

Coach van FC Groningen Frank Wormuth en FC Volendam-trainer Wim Jonk (rechts) schudden elkaar de hand voor aanvang van de eredivisiewedstrijd FC Groningen-FC Volendam in Groningen.© Foto: ANP/Cor Lasker

ANP
Volendam

Enkele dagen na zijn komst naar FC Volendam heeft Carel Eiting direct een basisplaats gekregen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De 24-jarige middenvelder, transfervrij overgekomen van de Engelse club Huddersfield Town, staat om 12.15 uur aan de aftrap tegen FC Groningen.

Trainer Wim Jonk heeft ook de 16-jarige verdediger Billy van Duijl in de basis gezet. De Volendamse tiener is de eerste in 2005 geboren voetballer die speelminuten maakt in de Eredivisie. Van Duijl mocht afgelopen seizoen twee keer invallen toen zijn club nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde. FC Volendam eindigde als tweede in die competitie achter FC Emmen en speelt voor het eerst sinds 2009 weer op het hoogste niveau.

Bij FC Groningen heeft de Noorse spits Jørgen Strand Larsen een basisplaats, ondanks interesse van enkele buitenlandse clubs. Groningen wil de topscorer van vorig seizoen (veertien goals) niet meer laten gaan.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen