Schilder verbetert opnieuw Nederlands record kogelstoten

© foto: ANP/Ezra Shaw

ANP
CHORZÓW

De Volendamse atlete Jessica Schilder heeft haar Nederlands record kogelstoten wederom verbeterd. Drie weken nadat ze bij de WK in Eugene brons pakte met een afstand van 19,77 meter, stootte ze de kogel bij de Diamond League in de Poolse stad Chorzów 7 centimeter verder. Met 19,84 meter eindigde Schilder als tweede, achter de Amerikaanse wereldkampioene Chase Ealey (20,38).

Ealey had vorige maand in eigen land de wereldtitel veroverd met een afstand van 20,49 meter. De 23-jarige Schilder, die dit jaar internationaal doorbrak en in maart ook al brons pakte bij de WK indoor in Belgrado, begon in Chorzów met een ongeldige poging. Bij haar tweede poging verbeterde ze opnieuw haar Nederlands record, iets wat ze dit jaar al een paar keer deed. Het lukte Schilder daarna niet om de kogel nog verder te stoten.

In het Diamond League-klassement staat Schilder ook op de tweede plaats achter Ealey. Schilder doet later deze maand mee aan de EK in München. Ze gaat dan weer voor een medaille.

„Ik was best nerveus voor deze wedstrijd, ik weet niet waarom”, zei Schilder. „Misschien omdat het de eerste wedstrijd was na de WK. Ik weet mezelf nog steeds te verbeteren, dat is mooi met het oog op de EK. Ik leer om mijn zenuwen onder controle te houden en dat is alleen maar fijn. Na de WK ben ik direct weer gaan trainen, omdat ik ook de rest van dit seizoen goed wil presteren.”

Op de 800 meter, die geen deel uitmaakte van de Diamond League, eindigde Tony van Diepen uit Heerhugowaard als derde in 1.45,80.

Lees ook: Schilder wint kogelstoten op NK met nationaal record

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen