Oud-profvoetballer en ex-speler van AZ David Mendes da Silva (40) gearresteerd: ’Reeks ernstige strafbare feiten’

John van den Heuvel
ROTTERDAM

De politie in Rotterdam heeft oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva (40) gearresteerd op verdenking van een reeks ernstige strafbare feiten, waaronder drugshandel en witwassen.

Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek. Hij werd afgelopen donderdag aangehouden op zijn verjaardagsfeest. De recherche vermoedde dat Da Silva op de hoogte was van het onderzoek en mogelijk wilde vluchten. Hij is volgens de recherche ook betrokken bij de malafide illegale goksite Edobet. Het openbaar ministerie in Rotterdam geeft geen commentaar en wil slechts bevestigen dat donderdag een 40-jarige man is aangehouden.

De naam van de zevenvoudig international van Oranje kwam naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel. Daarbij werden duizenden kilo’s coke via de haven van Rotterdam ons land binnengesmokkeld. Da Silva kwam extra in de schijnwerpers toen hij de laatste weken grote geldbedragen cash opnam. De recherche vermoedde toen dat hij een vlucht naar het buitenland voorbereidde. Mendes da Silva wordt maandag voorgeleid.

De ex-prof speelde ondermeer voor Ajax, AZ, Sparta, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij debuteerde in 2007 onder bondscoach Marco van Basten in het Nederlands Elftal en kwam zeven keer in Oranje uit. Hij werd met AZ landskampioen in 2009. Als de oud-international schuldig wordt bevonden aan de verdenkingen, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen