Thuisgevoel op Foodtruckfestival Enkhuizen

De vorige editie van Hoppaaa!

De vorige editie van Hoppaaa!© Archieffoto Jaap van der Pijll

Faralda Houthuijsen
Enkhuizen

Foodtruckfestival Hoppaaa! keert terug op het Landje van Top. Het wordt weer smikkelen en smullen en heel veel vingers aflikken op het culinaire festival.

Ook deze keer worden op het veldje voor de Drommedaris vanuit uiteenlopende voertuigen en aanhangers allerlei lekkernijen verkocht. Zoet, hartig, van vloeibaar tot vast: iedere fijnproever kan iets van zijn gading vinden.

Pizza en pieper

Zowel vleeseters, als vegetariërs en veganisten kunnen hun buiken rond eten. Zo worden Italiaanse pizza’s op hout gestookt, hete piepers goed gevuld en borrelplanken opgetuigd met bijvoorbeeld gamba’s en köfte. Nieuw op deze editie zijn zoete chimneycakerolls.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het team dat Duitse specialiteiten in Enkhuizen bereidt.

Het team dat Duitse specialiteiten in Enkhuizen bereidt.© Foto aangeleverd

Ook nieuw op het festival is de Wijnclub. Die biedt onder andere pinot grigio, verdejo, grüner Veltliner en prosecco aan. Wie liever iets anders dan druivennat drinkt, kan naast de Wijnclub terecht bij de huisbar. Die serveert onder andere speciaalbieren, slushpuppies en sangria met vers fruit. Voor cocktails is de Buena Vista Cocktail Club present.

Oorstrelend

Het eten en drinken verzadigt de smaak- en geurpapillen, voor de oren is er livemuziek. Bekende luisterliedjes, klassieke meezingers en hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig moeten een ongedwongen thuisgevoel geven.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Kindercreatruck is er voor kindervermaak.

De Kindercreatruck is er voor kindervermaak.© Foto aangeleverd

Voor kinderen is er apart vermaak. Zij kunnen zich melden bij de Kindercreatruck van Bruisend, de organisatie van Hoppaaa!, om zich te laten schminken.

Ook glittertatoeages kunnen worden gezet en kapsels versierd met onder andere veren.

Het festival is vrijdag van 15-21 uur en zaterdag en zondag van 12-21 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen